Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2009

Studenten geven presentatie

LISSE – ‘Bestem bij nieuwe woningbouwprojecten drie procent van de voor wonen bestemde gebieden voor speelruimte.’ Dit advies gaven 4e jaars HBO-rechten studenten Edgar Saarloos en Babette de Groot aan de leden van de commissie Maatschappij en Financiën in hun vergadering op woensdag 10 juni.
Verder wijdden de beide studenten uit over de juridische waarborging van voldoende en veilige speelruimte. Volgens de twee onderzoekers was het duidelijk dat de gemeente duidelijke afspraken moet maken over wie de verantwoordelijkheid heeft bij het spelen op een schoolterrein. Dit is met name van belang omdat het college van burgemeester en wethouders overweegt om schoolterreinen te bestemmen tot openbaar speelterrein.