Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2009

Twijfels over oplossing Wakker

LISSE – ‘Is Yvonne Wakker voorgetrokken bij haar zoektocht naar een woning vanwege haar volhardend wonen in een caravan?’ Deze vraag wil gemeenteraadslid Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) beantwoord zien van het college van burgemeester en wethouders.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) meldde maandag 25 mei onder meer: ‘Zoals eerder besloten is de gebruiksovereenkomst met mevrouw Wakker opgezegd. Dit is gedaan per 11 mei. Voor deze datum heeft mevrouw echter op eigen initiatief en via het reguliere woningverdeelsysteem gereageerd op een woning in gemeente Hillegom. Op basis van haar puntenaantal en het feit dat enkele andere gegadigden de woning niet hebben aanvaard heeft zij op enig moment deze woning van STEK Hillegom aangeboden gekregen en ook aanvaard. Ik hecht eraan aan te geven dat de gemeente hierin geen bemiddelende rol heeft vervuld.’

In mail van Brekelmans van 31 maart stond echter onder meer: ‘Het traject met mevrouw Wakker is al in december 2008 aangevangen. Door Camelot is zij in de periode december tot februari driemaal benaderd voor mogelijke alternatieve woningen. Op deze initiatieven is mevrouw niet ingegaan. Zij heeft hierbij als motivatie aangegeven dat ze een reguliere huurwoning wil. Deze motivatie heeft ze meerdere malen geuit zowel richting Camelot als de gemeente. Zoals gemeld, dat zou 'voortrekken' betekenen en is voor ons als college onacceptabel.’
Ruigrok wil het naadje van de kous weten en heeft schriftelijke vragen gesteld. ‘Hoe lang heeft mevrouw Wakker ingeschreven gestaan in het reguliere Woonruimteverdeelsysteem? Hoe kan het zijn dat mevrouw Wakker, acht weken nadat het college meedeelt dat “voortrekken” onacceptabel zou zijn, in aanmerking komt voor een reguliere huurwoning? Waarom heeft Camelot of de gemeente mevrouw Wakker tot drie maal toe benaderd voor mogelijke alternatieve woonruimte als zij toch kennelijk bijna aan de beurt is? Heeft mevrouw Wakker de woning in Hillegom verkregen op basis van urgentie? Zo ja, op welke gronden is deze urgentie gebaseerd? Vanaf wanneer heeft mevrouw Wakker ingeschreven gestaan in de gemeentelijke basisadministratie als inwoner van Lisse?’ Het college moet binnen zes weken de vragen beantwoorden.

1 Comments:

At 1:58 a.m., Anonymous Anoniem said...

de waarheid staat in www.leegstandzongerzorgen.nl

 

Een reactie posten

<< Home