Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2009

Seniorenwijzer hulpmiddel voor financiële tegemoetkoming

LISSE – Er komt een seniorenwijzer, waarin informatie staat over alle mogelijke financiële regelingen, die voor 65-plussers van belang zijn. Deze seniorenwijzer wordt door de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Lisse) opgesteld naar voorbeeld van de onlangs door de Stichting Radius (SWOO) en de gemeente Oegstgeest uitgebrachte financiële kaart. Dit maakte Astrid Verkerk van de SWOL bekend tijdens de vergadering van de Seniorenraad op maandag 8 juni.
Op deze financiële kaart wordt uitgebreid beschreven welke regelingen bestaan en wat de voorwaarden zijn om voor deze regeling in aanmerking te komen. Te denken valt aan bijzondere bijstand, leenbijstand, regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten. Maar ook regelingen voor educatieve, recreatieve en culturele activiteiten en kwijtschelding van belastingen is deze kaart een goed informatiemiddel. Wanneer de seniorenwijzer in Lisse wordt uitgebracht, is nog niet bekend.