Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

‘Niet alleen gemeenten moeten bezuinigen’

LISSE – ‘Het zijn niet alleen de gemeenten die moeten inleveren. Wij vinden dat andere overheidsinstanties zoals de Provincie in gelijke mate moeten meebezuinigen met de gemeenten. Maar hun begrotingen stijgen alleen.’ Deze door de coalitiepartijen ingediende motie werd donderdag 2 juli unaniem gesteund door de partijen tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Fractievoorzitter Willem Loos (VVD) sprak namens de indieners van de motie PvdA, CDA, D66 en VVD. ‘We vinden dat we al het mogelijke moeten bewerkstelligen om in overleg met derden een solidariteitskorting van 5% op de financiële bijdrage van derden toe te passen. Dit vanwege de enorme korting op de Algemene Uitkering die de gemeenten te verwerken krijgen.’
Wethouder Bas Brekelmans (VVD) deed een suggestie: ‘De gemeenten moeten 3% bezuinigen: we zijn circa 6 miljoen kwijt aan gemeenschappelijke regelingen. De ISD zal veel moeilijker kunnen bezuinigen als bijvoorbeeld Holland Rijnland. 5% is naar verhouding meer dan dat wij als gemeente moeten bezuinigen. Laten we zeggen dat wij het percentage waarin wij bij de begroting moeten bezuinigen, gelijk doorleggen naar de gemeenschappelijke regeling. Het wordt echter nog een hele toer om de andere instellingen van deze stap te overtuigen.’ De wethouder werd unaniem gesteund in zijn voorstel.