Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 augustus 2009

“Dansen is een levenswijze”

Dans- en balletschool Jorien Boot waardige opvolger van Gemma de Boer

NOORDWIJK – Sinds 1 juli is Jorien Boot de trotse eigenaresse van haar eigen dans- en balletschool. Van jongs af aan was zij al een getalenteerd danseres en zij leerde de fijne kneepjes van het vak van Gemma de Boer. Deze jarenlange samenwerking mondde uiteindelijk uit in de overname door Boot van de voormalige dans- en balletschool van John en Gemma de Boer. De 25-jarige Boot mag zich de trotse eigenaresse noemen van Dans- en balletschool Jorien Boot.

Door Joep Derksen

Dansen zit Boot in het bloed en na vele jaren trainen rondde zij haar dansopleiding in 2006 af. Ze beheerst hierdoor alle geheimen van de jazz, moderne en klassieke dans. Maar ook van de Afrikaanse, flamenco, hiphop, streetdance en improvisatiedansen. Of wat dacht je van de salsa? “En dan de LA-style, om precies te zijn”, laat Boot lachend weten. Al haar kennis geeft ze vanaf 31 augustus door aan jong en oud die bij haar dansschool les nemen.

Gepassioneerd van het dansen is Boot zeker: dat wordt vanaf het eerste moment duidelijk: “Na het afronden van mijn studie ben ik naar Manhattan in New York gegaan, waar ik onder meer lessen volgde aan de Ailey School, het Broadway Dance Center en het Martha Graham Dance Center. In dit Mekka van de danswereld volgde ik twintig lessen per week en heb zoveel mogelijk dansstijlen geleerd.”

Pasjes

Ze vervolgt: “Ballet is de basis van alle dansen. Wanneer je hierin lessen volgt, verbeter je de eigen houding en presentatie. Op deze dans- en balletschool wordt les gegeven aan alle leeftijden, van 3 tot 80 jaar. Heel veel stijlen kunnen worden aangeleerd bij ons, met uitzondering van het stijldansen: dat is een andere tak van sport. Zowel kinderen als volwassenen vinden een combinatie van klassiek en hiphop veelal heel leuk.” Maar natuurlijk is het aanleren van één specifieke dansstijl ook zeer goed mogelijk. Boot heeft het afgelopen jaar meegedraaid in de school van Gemma de Boer en al veel lessen gegeven. Nu is ze helemaal klaar voor het leiding geven aan haar eigen dansopleiding: “Dansen is plezier voor iedereen. Dansen is niet alleen pasjes zetten op de maat van de muziek, het is een levenswijze. Door het dansen wordt je persoonlijkheid gevormd. Het is heerlijk om mijn kennis over te brengen naar mensen die dezelfde passie hebben.”
Dans- en balletschool Jorien Boot is lid van de Nederlandse Bond voor Dans Kunstenaars (NBDK). Aanmelden is mogelijk. Bezoek dan de dansschool van maandag 24 augustus tot en met donderdag 27 augustus tussen 19:00 uur en 20:30 uur op: De Ruiterstraat 25 in Noordwijk. Voor meer informatie, T: 071 361 7524, E: jorienboot@hotmail.com.