Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 augustus 2009

Kosten schuldhulpverlening stijgen

LISSE – De kosten voor de schuldhulpverlening worden bijna vervijfvoudigd. De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) past haar begroting aan en calculeert in dat voor het aandeel van Lisse deze kosten stijgen van 6.225 euro in 2009 naar 29.870 euro in 2010. Deze som is voor het uitbreiden ‘van de formatie van de ISD’. Dit bedrag wordt door de rijksoverheid vergoedt en de verwachting is dat dit bedrag voldoende zal zijn om de geraamde kosten te dekken.
De Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK) voert een landelijke certificering voor schuldhulpverlening in. Ook groeit in verband met de recessie, welke overigens over haar hoogtepunt heen lijkt, de vraag naar schuldhulpverlening. De extra maatregelen die genomen worden in het kader van de schuldhulpverlening, zijn meervoudig. Als eerste helpt de ISD te voorkomen dat mensen in problematische schuldensituaties komen. Via goede voorlichting en actieve verwijzing op de Werkpleinen moet dit gerealiseerd worden. Ook de effectiviteit van de schuldhulpverlening moet verbeterd worden en initiatieven moeten worden opgezet die integrale schuldhulpverlening en preventie bevorderen op gemeentelijk, wijk- en buurtniveau.

1 Comments:

At 10:16 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik ben benieuwd welk bedrag er per schuldenaar gebudgetteerd wordt t.b.v. schuldhulpverlening, budgetbeheer en WSNP.
Ik vermoed namelijk dat vele mensen wanneer zij dat bedrag aan extra uitkering zouden ontvangen zelf hun boontjes wel konden doppen.
Lang leve de economie.

 

Een reactie posten

<< Home