Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2009

Fractie D66 zegt steun toe aan kinderboerderij

LISSE – ‘Kinderboerderij De Klarinet heeft in het belang van het dierenwelzijn en de brede maatschappelijke en sociale functie die het binnen onze gemeenschap vervult op korte termijn achterstallig onderhoud nodig. Hierna kunnen het bestuur en de huidige vrijwilligers het beheer en onderhoud op eigen kracht voortzetten.’ Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) brak dinsdag 21 juli tijdens een bezoek aan de kinderboerderij een lans voor deze voorziening die veel jeugdigen met dieren in contact laat komen.
Voorzitter Hans Kok liet weten dat hij ervan overtuigd is dat Lisse groot genoeg is om op een centrale locatie een grotere kinderboerderij te hebben. Hij verwees hierbij naar het naburige dorp Sassenheim, waar in Park Rusthoff een vergelijkbare kinderboerderij te vinden is. Kok: ‘Mogelijke locaties zijn de omgeving van de Heemtuin of in het park grenzend aan de Vivaldistraat.’ Verburg liet weten: ‘Wij vinden dit een interessante denkrichting. Kinderboerderij de Klarinet verdient wat ons betreft de onvoorwaardelijke steun van het gemeentebestuur teneinde het probleem van achterstallig onderhoud snel te kunnen oplossen. Dierenwelzijn en daarnaast de brede maatschappelijke en sociale functie van de kinderboerderij rechtvaardigen een dergelijk besluit.’