Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2009

Air guitar, grunten en headbangen

Gratis festival Fronnypop heeft voor alle jongeren wat wils

VOORHOUT – Een festival dat door jongeren is opgezet voor andere jongeren vindt zaterdag 26 september plaats bij @Hok. Het FronnyPop 2009 presenteert zich als ‘het vetste gratis festival met allerlei workshops, quizzen, optredens, demonstraties, wedstrijden en films.’ Op die dag kan de jeugd vanaf 10 jaar (en hun ouders, als zij willen) kennis maken met jongerenzaken als een air guitar wedstrijd, rapworkshop of een gruntwedstrijd.

Het middagprogramma staat bol aan activiteiten en voor iedere jeugdige is er wat wils. Lekker relaxen met skategames in de chilloutgamecorner, genieten van de Voorhoutse hiphopband No Excuse of meedoen aan een streetdance workshop. Voor de kinderen die graag puzzelen is er het quizzplaza waar de hersenen gebroken kunnen worden op allerlei vragen over punk, metal, drum ’n bass, hiphop, skate en gabber.

Publiekstrekkers op die dag zijn zonder twijfel de gruntwedstrijd (13:45 – 14:30 uur) en de air guitar wedstrijd (17:15 – 18:00 uur). Jongerenwerker Johan Braaksma informeert: ‘Iedereen kan aan een of meerdere van de activiteiten meedoen. Deelname is gratis en er hoeft pas op de dag zelf ingeschreven te worden. Dankzij het gevarieerde programma dat de jeugd van Ex-Voto en Fascinus hebben opgezet is er van alles en voor iedereen wat.’
Fronnypop wordt in de avonduren voortgezet, van 20:00 uur tot 02:00 uur. Dan wordt er heftig geragd en geheadbangd op de muziek van bands als Evidence, Ask For Bob (punk), Ratuli (hiphop), Stopher & Blic (Drum ’n bass DJ’s) en DJ Plaque (gabber en hardcore). Voor meer informatie: www.hokvoorhout.nl en www.chillout-boei.nl.