Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2009

Erelidmaatschap

VOORHOUT – Na acht jaar kreeg Henk van Kampen, die 21 jaar bestuurslid was van de Oranje Vereniging Voorhout en in 2001 de OVV-deur achter zich sloot, alsnog het erelidmaatschap toebedeelt. Voorzitter Cees van Velzen overhandigde de symbolische schaal en liet weten: “Het geeft me veel voldoening dat ik jou dit eerbetoon kan geven.”

Door Joep Derksen

Het gebeurt slechts zelden dat mensen die zich meer dan twintig jaar inzetten voor de Oranje Vereniging Voorhout bij hun afscheid niet tot erelid werden benoemd. Dat overkwam Van Kampen echter wel, die 21 jaar penningmeester en bestuurslid was. Om erelid te worden, is altijd de unanimiteit nodig van de overige bestuursleden en dat lukte in 2001 niet. Voor Van Velzen, die indertijd voorzitter was, bleef dit een zwarte herinnering in zijn geheugen. Sinds enkele jaren is Van Velzen weer voorzitter en de tijd heelt alle wonden, dus toen de OVV-voorzitter de bestuursleden vroeg of Van Kampen erelid kon worden, stemden allen er volmondig mee in.
Van Velzen: “Deze man heeft een enorme staat van dienst en het is belangrijk dat Henk het erelidmaatschap krijgt. Hij was altijd aanwezig en volop betrokken. Het geeft me veel voldoening dat ik jou dit eerbetoon kan geven.” Van Kampen was ook blij met dit eerbetoon: “Toen ik gebeld werd, heb ik alle zaken uit het verleden de revue laten passeren. Ik koester geen wrok en heb een leuke tijd gehad bij deze vereniging. Ik ben er trots op erelid te mogen zijn.”