Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2009

“Het moment is gekomen om een keuze te maken”

Theatergroep Cultuur Verheft heft zichzelf op

VOORHOUT – Voor alle duidelijkheid: de toneelvereniging Cultuur Verheft bloeit als nooit tevoren en blijft dus bestaan. Na 15 jaar is echter het moment gekomen om op het hoogtepunt te stoppen met de Theatergroep Cultuur Verheft. “Hoe leuk is het als over het algemeen 50-plussers nog staan te springen en te hossen?”

Door Joep Derksen

Veel Voorhouters en niet-Voorhouters kennen de Theatergroep, want in de afgelopen vijftien jaar hebben de twaalf leden zo’n 200 optredens verzorgd op bedrijfsfeesten en bij jubilea en partijen. De vaste toetsenist Jan Mosselman heeft meer dan 200 liedjes en medley’s geschreven en gearrangeerd, speciaal toegespitst op de perso(o)n(en) die in de schijnwerpers stond(en).

De theatergroep heeft besloten om collectief te stoppen, gezien hun sterke onderlinge band. Binnen de toneelvereniging was geen animo om het stokje van de huidige groep over te nemen, mede in verband met de vele optredens en wekelijkse repetities, in combinatie met overige verenigingsactiviteiten zoals kindervoorstellingen en repetities voor toneeluitvoeringen.

Chris Tetteroo, al 25 jaar voorzitter van Cultuur Verheft, vertelt over de reden waarom de leden van de Theatergroep tot hun besluit zijn gekomen. “Ieder optreden vergt een enorme tijdsinvestering. Niet alleen heb je de intakegesprekken, met behulp waarvan je een taylor made programma samen stelt, ook moet je iedere keer weer opnieuw teksten instuderen. Ook de andere activiteiten slokken ons op en na 15 jaar is het moment gekomen om een keuze te maken. De leden van de Theatergroep willen niet meer voortdurend bezig zijn met constant repeteren en vernieuwde teksten instuderen. Wel willen we blijven toneelspelen en zullen dat ook doen binnen de toneelvereniging Cultuur Verheft. Als totale vereniging willen we grotere producties neerzetten, zoals de Jantjes.”

Hikken

Het besluit om te stoppen met de Theatergroep was niet eenvoudig. Er is een lange tijd tegenaan gehikt. Uiteindelijk heeft een combinatie van factoren geleid tot het feit dat er drie afscheidsoptredens verzorgd worden op 10, 11 en 12 december. Niet alleen zijn de leden van de theatergroep sinds de oprichting in 1994 allemaal 15 jaar ouder geworden, ook neemt het acteerwerk veel tijd in beslag. Bijna iedere zaterdagavond zijn de leden weg van het thuisfront. Tetteroo: “Het stoppen zal best lastig zijn en we gaan de Theatergroep zeker missen. Maar de hechte vriendschappen blijven bestaan. Ik kan me voorstellen dat er af en toe nog een reunievoorstelling komt. Het is jammer dat het voorbij is, maar het is goed zo. We vinden elkaar creatief terug op andere gebieden.”
De groep wil nog een maal schitteren met een Theaterdiner. Dit gebeurt tijdens drie optredens op 10, 11 en 12 december. Het programma bevat de leukste items van de afgelopen vijftien jaren en speelt zich af in een Amsterdamse kroeg. De voorstelling op 10 december is al uitverkocht; voor de overige twee optredens zijn nog enkele kaartjes beschikbaar. Voor informatie en boekingen: 0252 211 322.