Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2009

Culturele verenigingen vragen aandacht voor archeologische ontwikkelingen

LISSE – De Vereniging Oud Lisse (VOL) en het Cultuur Historisch Genootschap hebben de handen ineen geslagen om meer druk uit te oefenen op wethouder Guus Mesman (PvdA).
In een gezamenlijk ondertekende brief lieten de beide instanties aan de wethouder weten: ‘We hebben meerdere malen informatie aan u gevraagd en ook gekregen over de archeologische aangelegenheden in het te slopen binnengebied Kanaalstraat / Grachtweg / Heereweg (percelen Heereweg 185 tot en met Kanaalstraat 22A). Op ons laatste schrijven van 25 april 2009 ontvingen wij tot op heden echter geen reactie. Wij stellen het ten zeerste op prijs alsnog antwoord te krijgen, met name op de vraag wat de stand van zaken is met betrekking tot het verplicht archeologisch onderzoek in dit gebied met een hoge archeologische verwachtingswaarde. Vervolgens vernemen wij graag van u wat de archeologische afspraken zijn voor de eeuwenoude historische locatie van de voormalige Villa Wildlust. Tot slot worden wij graag geïnformeerd over de archeologische voornemens voor het te ontwikkelen gebied Raadhuisplein.’