Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 oktober 2009

‘Ei toekomstvisie is gelegd’

LISSE – De toekomstvisie voor Lisse tot aan 2020 wordt deze week openbaar gemaakt. Hiermee wil het college van burgemeester en wethouders een overzichtelijk verhaal met keuzemogelijkheden op hoofdpunten voor de komende tien jaar opgesteld hebben. Ook is een globale toets op uitvoerbaarheid en betaalbaarheid onderdeel van de toekomstvisie.

Er zijn veel zaken die van grote invloed zijn op de verdere ontwikkeling van Lisse. Te denken valt aan de Regionale structuurvisie Holland-Rijnland, het Ruimtelijk perspectief 2030 Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, de Greenport ontwikkeling, Geestwater en het masterplan Keukenhof. Maar ook binnengemeentelijke projecten als de Hobaho, CNB-locatie, Raadhuisplein en de Sportlaan. Al deze ontwikkelingen zetten de komende jaren hun stempel op de toekomst van Lisse. Burgemeester Corrie Langelaar wilde dinsdag 22 september nog niet veel kwijt over de plannen: ‘Het ei is gelegd door het college, de gemeenteraad is nu aan zet.’
In het voorjaar hebben inwoners en maatschappelijke instellingen ideeën aangereikt voor de toekomstvisie. De gemeenteraad oordeelt in de vergadering van 15 oktober over de toekomstvisie.