Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2009

Opfriscursus verkeer goed voor oud en jong

VOORHOUT – Veertien senioren bezochten woensdag 28 oktober de Opfriscursus Verkeersveiligheid voor ouderen.Animator Joost de Zeeuw liet de deelnemers foto’s zien van verkeerssituaties, waarna er meerkeuzevragen beantwoordt dienden te worden. De opgaven betroffen een brede variatie aan verkeerssituaties, waaronder verkeersmoment met fietsers, rotondes en tractors.
Deelneemster Trudy Uljee ziet zeker het nut van deze opfriscursus: “Ik vind dat zo’n cursus verplicht moet worden gesteld: voor oud en jong. Er zijn toch regels veranderd en bij gekomen sinds ik mijn rijbewijs zo’n zestig jaar geleden heb gehaald. Het is niet alleen voor mijn eigen veiligheid, maar ook voor de medeweggebruikers.”