Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2009

Positieve reacties op gemeentegids

LISSE – De digitale gemeentegids blijft onbekend bij de inwoners. Dit bleek uit de onderzoeksresultaten van TNS-NIPO naar de gemeentegids 2009/2010. De resultaten laten verder zien dat de meeste mensen de gemeentegids bewaren en gebruiken om iets op te zoeken. De vindbaarheid van de informatie wordt goed beoordeeld. Wel is het zo dat minder mensen dan vorig jaar bekend zijn met de digitale gemeentegids.
Over het burgerjaarverslag wordt onder meer gezegd dat de meerderheid van de ondervraagden de opname in de gemeentegids en de huis-aan-huisverspreiding wenselijk vindt. Het burgerjaarverslag is informatief, overzichtelijk en leesbaar, zo oordelen de respondenten. De lezers geven het verslag gemiddeld een 7,2. Driekwart van de ondervraagden stelt prijs op een jaarlijks overzicht van wat de gemeente heeft gedaan.