Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2009

Nieuwbouw Rustoord beperkt tot woonzorgcomplex

LISSE – Het college stelt de raad voor om de procedure te starten om tot een bestemmingsplan te komen voor woon/zorgcomplex Rustoord. Eerder al was er een bouwvergunning voor de eerste fase verleend ten behoeve van nieuwbouw van het woon/zorgcomplex Rustoord, een appartementencomplex, twee onder een kap woningen en herenhuizen.
Een omwonende heeft beroep ingesteld tegen deze bouwvergunning en dit leidde tot wijzigingen in het bouwplan. Hierdoor moet een nieuwe bouwvergunning verleend worden. Woningstichting Eigen Haard maakt van de gelegenheid gebruik om alleen een bouwvergunning voor het woon/zorgcomplex aan te vragen. ‘Het appartementencomplex, de herenhuizen en de twee onder een kap woningen worden later met een aparte bouwvergunning aangevraagd.’ Gezien de huidige economische tijden is het logisch dat Eigen Haard zich in eerste instantie richt op het woon/zorgcomplex. Waarschijnlijk zal pas een volgende bouwvergunning worden aangevraagd nadat de economie zich enkele jaren in een stijgende lijn bevindt. Het college ondersteunt in ieder geval de aanvraag van Eigen Haard, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 27 oktober weten.