Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2009

Collectieve festiviteiten

LISSE – In 2010 worden vijf dagen aangewezen als ‘dag waarop collectieve festiviteiten kunnen plaatsvinden’. Het gaat hier om 30 april (koninginnedag), 28 tot en met 30 september (kermis) en 31 december (oud en nieuw). Het doel van de aanwijzing van deze collectieve festiviteitendagen is volgens burgemeester Corrie Langelaar dat organisatoren van evenementen maximaal zeven keer per jaar van de geldende geluidsnormen mogen afwijken.
Op deze dagen mogen alle bedrijven tot uiterlijk 01:00 uur afwijken van de reguliere geluidsnormen, met een maximum van 75 dB(A). Het is opvallend dat de datum 5 mei niet wordt genoemd als een van de dagen waarop collectieve festiviteiten kunnen plaatsvinden. Zeker omdat het in 2010 een jubileumjaar is na het einde van de Tweede Wereldoorlog, en dus een nationale feestdag. Een gemeentelijk woordvoerder legt uit: ‘Bedrijven kunnen op deze dag wel dingen organiseren, maar ze moeten het wel van te voren melden.’