Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 december 2009

Stankoverlast awzi

LISSE – Het Hoogheemraadschap en de gemeente zijn in een mondelinge strijd verwikkeld omtrent de stankproblematiek van de afvalwaterzuiveringsinstallatie (awzi). Dit is op te maken uit de woorden van wethouder Bas Brekelmans (VVD). Hij liet dinsdag 8 december weten: ‘We hebben vorig jaar snuffelteams ingezet om te weten of er stankoverlast was en hoe veel overlast er was.’
Er was sprake van overtredingen van de geurnormen. Brekelmans: ‘Naar aanleiding van de uitkomsten hebben we maatregelen voorgesteld aan het Hoogheemraadschap, maar ze waren niet enthousiast over die voorstellen. Ze hebben technische vragen opgeworpen en stellen hun cijfers tegenover onze cijfers. Het is nog geen ‘walk in the park’ om met hen tot een oplossing te komen, maar feit blijft dat ze aan de voorwaarden moeten voldoen.’ Later deze maand ontvangen omwonenden een brief van het Hoogheemraadschap over de stankoverlast van de awzi.