Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 december 2009

Nieuwbouw en uitbreiding

LISSE – De slagerij aan de Kanaalstraat 82 / hoek Molenstraat en drie woningen aan de Veldhorststraat 10, Narcissenstraat 2 en Julianastraat 62 mogen met een aanbouw vergroot worden. Volgens de regels van het uit 1986 stammende bestemmingsplan Dorp is dit formeel niet toegestaan, maar het college wil toch medewerking verlenen. Dit meldde wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 8 december.

‘Slagerij Koot heeft verzocht om het huidige pand te slopen, zodat er nieuwbouw komt. De plannen zijn om een nieuwe winkel te bouwen, met daarbovenop twee gestapelde woningen. Naast de winkel komt een vrijstaande woning. Volgens het bestemmingsplan van 1986 zijn gestapelde woningen niet toegestaan, maar toch willen we medewerking verlenen aan dit verzoek. De woonwensen zijn nu anders dan ruim twintig jaar geleden. Bovendien streven we ernaar dat er meer boven de winkels gewoond wordt. Dat is goed voor de sociale controle.’
Ook de woningen aan de Veldhorststraat, Narcissenstraat en Julianastraat krijgen toestemming om uit te breiden. De bouwplannen zullen de omwonenden niet in hun belang schaden en mede daarom wil het college meewerken aan een zogeheten ‘buitenplanse ontheffing’.