Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2010

Boksgala knokt voor goede doelen

NOORDWIJK – “VIP staat niet voor ‘Very Important Person’, maar voor ‘Vertrouwen, Integriteit en Passie’. Onze drie belangrijkste zintuigen zijn: kijken, luisteren en de situatie aanvoelen. Dat uit zich nergens beter dan in de bokssport.” Deze woorden kwamen van bokser Arnold Vanderlyde tijdens het eerste Lions Brittenburg Boksgala.

Door Joep Derksen

Vier Nederlandse topboksers gingen het gevecht aan met evenveel Wit-Russische tegenstanders, terwijl de 260 gasten tussendoor genoten van een heerlijk viergangenmenu. Het hoogtepunt van de avond was de bokspartij tussen de BN-ers (Bekende Noordwijkers) Grardie Akkerhuis en Stephan Stokkermans. Hun voetenwerk en uitgebalanceerde stoten zorgden ervoor dat alle gasten juichend van hun stoelen kwamen en zich rondom de boksring verzamelden.
Stokkermans won dat gevecht nipt, maar de echte winnaars waren het Fonds Gehandicapten Sport en de stichting Right to Play, die vanwege de opbrengsten van dit goede doelen gala respectievelijk 11.500 euro en 11.000 euro mochten ontvangen. De tweede editie van het boksgala vindt in oktober 2011 plaats.