Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2010

‘Seniorenmarkt succes’

LISSE – De eerste editie van de seniorenmarkt op zaterdag 6 februari is goed bevallen. Dit bleek tijdens een eerste evaluatie in de vergadering van de Seniorenraad van maandag 15 maart. Wel zijn er enkele punten voor verbetering vatbaar en daar wordt in een tweede editie begin 2011 zorgvuldig naar gekeken.

Wethouder Adri de Roon (D66) gaf zijn mening over het evenement, dat in eerste instantie bedoeld was om 62- en 63-jarigen te betrekken bij het vrijwilligerswerk en daarnaast informatie te geven over de dienstverlening in haar algemeenheid voor alle 55-plussers. ‘Ik vond de seniorenmarkt boven verwachting verlopen. Het was heel erg leuk om dit evenement in het gemeentehuis te hebben en dat doen we volgend jaar weer. Het was druk bezocht en een succes. In 2011 zullen we meer kraampjes hebben en daarna maken we er een jaarlijkse traditie van.’
Berna van Amersfoort, voorzitter van de Seniorenraad, had wel een punt van kritiek: ‘Het was een seniorenmarkt, maar bij binnenkomst zagen de bezoekers de stand van De Zwarte Tulp. Daar had echter de stand van de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Lisse) moeten staan.’ Niet iedere organisatie mocht evenveel bezoekers bij hun stand verwelkomen, met name als die stands in een aparte zaal opgesteld stonden; ook een punt voor verbetering, zo meenden de aanwezigen. Of er vrijwilligers zijn geworven onder de meerdere tientallen bezoekers en hoeveel mensen dit dan zijn, dat wordt duidelijk op dinsdag 30 maart. Dan is er een evaluatie met de Stichting SVL, SWOL en de gemeente.