Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 maart 2010

Tweede Kamerlid bezoekt Lisse

LISSE – Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie bezocht vrijdagavond 19 februari Basso, voor een door de SGP/ChristenUnie georganiseerde politieke avond. Op de avond dat de Nederlandse politiek gebukt ging onder een zware crisis, zette Voordewind zich toch in om de ruim dertig gelijkgestemden een hart onder de riem te steken.

In zijn toespraak en tijdens een interview ging Voordewind uitgebreid in op de actuele stand van zaken, al wist hij op dat moment nog niet hoe dramatisch de vervolguren op die vrijdagnacht zouden verlopen. ‘Ik was niet verrast dat de PvdA zich uitsprak tegen een vervolgmissie naar Uruzgan, maar wel dat het debat zo scherp werd gezet. Het CDA zei dat we in Uruzgan moesten blijven vanwege ons internationale imago, maar dat zijn chantabele argumenten. De discussie gaat namelijk niet over onze economische belangen.’

Is er volgende week nog een kabinet? ‘Ik ben een optimist en ik hoop het wel.’ Hij vervolgde: ‘Ik vind het belangrijk hier in Lisse te zijn en hoop de komende weken nog veel plaatsen te kunnen bezoeken. Wij willen de lokale lijsten steunen, zodat ze ons bij de landelijke verkiezingen ook volop zullen steunen.’ Voordewind wist op dat moment nog niet hoe profetisch zijn woorden waren. Na het bespreken van de stellingen over onder meer een zelfstandig Lisse en de gewenste wijzen van bezuinigen, moest Voordewind op stel en sprong naar Den Haag afreizen.

Lijsttrekker Marius Nieuwenhuis en gemeenteraadslid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) lieten weten zeer verheugd te zijn geweest met het bezoek van Voordewind. Nieuwenhuis: ‘We hebben ons programma met de drie kernwoorden “Zorg, Zondagsrust en Zelfstandigheid voor Lisse” goed duidelijk kunnen maken.’ Van Santen: ‘We waren hier toch maar op de eerste hand getuige van landelijke politieke ontwikkelingen en vielen wat dat betreft met de neus in de boter!’