Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2010

Puk komt op voor Nik

STREEK – De 13-jarige Puk Kruik is zo begaan met zijn autistische broertje Nik, dat hij een inzamelingsactie heeft opgezet. Hij zamelt lege inktcartridges en oude mobiele telefoons in om deze voor respectievelijk 0,25 euro en 1 euro weer te verkopen aan een recyclingbedrijf. Met het benodigde bedrag van 12.000 euro hoopt hij dat zijn broertje een dolfijntherapie kan volgen in Curaçao.

Puk vertelt: ‘Nik is autist en in 2006 kreeg hij een dolfijntherapie in Harderwijk. Dat beviel hem heel goed; hij werd rustiger, zelfverzekerder en ik kon beter met hem praten. Alleen wilde hij vanwege het koude water niet met de dolfijnen zwemmen en daarom hoop ik dat ik voldoende geld kan inzamelen zodat hij in Curaçao dolfijntherapie kan volgen.’

Hij heeft aan veel winkels in de streek gevraagd of zij een inzamelbus voor de mobieltjes en inktcartdridges in hun zaak wilden hebben. Gelukkig zegden behoorlijk wat winkeliers hun medewerking toe. Winkels in Noordwijk, Lisse en Sassenheim hebben de inzamelbussen gereed staan. Ook de vuilnisstortlocaties in Voorhout en Sassenheim hebben toegezegd dat zij de ontvangen oude mobieltjes en inktcartridges opzij leggen voor Nik.
Voor de door Puk’s ouders opgezette stichting Puk4Nik heeft Puk nu dus al 3.000 euro ingezameld. Puk’s moeder maakt tegenwoordig ook sieraden en kunststukken van oud rubber en ander afgedankt materiaal en verkoopt deze kunstwerkjes aan anderen. Zijn ouders helpen Puk nu met diens volgende idee: het op 29 april organiseren van een groot ‘Koninginnenacht-feest’ in eetcafé De Voogd in Sassenheim. De opbrengsten van dit feest, waarbij de dresscode ‘oranje’ is, gaan ook naar de stichting Puk4Nik. Voor meer informatie: www.puk4nik.nl.