Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2010

Ingetogen verkiezingsavond SGP

LISSE – Een verkiezingsavond van de SGP staat garant voor een ingetogen en degelijk evenement. Wie maandagavond 17 mei de Salemkerk (Tulpenstraat 35) bezocht hopend op schreeuwerige campagneleuzen kwam bedrogen uit. De circa 150 aanwezige vrouwen en mannen, vrijwel allemaal fervente SGP-stemmers die uit de hele regio afkomstig waren, hadden een fijne avond.

De avond begon met het zingen van twee psalmen. Na een gebed en een schriftlezing (Genesis 2, vanaf vers 4), kon de verkiezingsavond beginnen. Animator Evert Jan Nieuwenhuis hield een persoonlijk vraaggesprek met drie landelijke kandidaten voor de SGP-lijst. Niet alleen lijsttrekker Wim van Duijn, maar ook de nummers 2 (de heer Dijkgraaf) en 4 (Stoop) waren naar Lisse gekomen.

Het publiek werd gevraagd met behulp van een rode en groene kaart een mening te geven over de tien standpunten van de SGP. Door telling werd duidelijk of de mening van de meerderheid van de zaal overeenkwam met het officiële SGP-standpunt. Dat bleek bij drie van de tien vragen niet zo te zijn. Waar Van Duijn en zijn team fervent voorstander waren van het invoeren van de kilometerheffing, maar tegenstanders waren van het invoeren van de dienstplicht en het verhogen van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur, dacht de zaal hier anders over.

In zijn speech richtte Van Duijn zich tot de (niet aanwezige oud-fractievoorzitter) Van der Vlies en dankte hem voor de tientallen jaren dat hij kamerlid voor de SGP is geweest. Over het huidige politieke klimaat liet de nieuwe fractievoorzitter weten: ‘Het mag wel wat minder spectaculair zijn. We hebben de aanslagen in New York gehad, de moord op Pim Fortuyn en veel verschillende kabinetten. Als het iets rustiger gaat, dan zou dat helemaal niet slecht zijn.’

Op de vraag of Van Duijn, in navolging van Camiel Eurlings en Wouter Bos, ook overwogen heeft om te kiezen voor het familieleven, antwoordde de fractievoorzitter half-grappend: ‘Ik heb het aan de ontbijttafel voorgesteld. Mijn vrouw en kinderen vonden het prima dat ik door ging.’ Na afloop waren alle aanwezigen het erover eens: het was een mooie verkiezingsavond.