Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juli 2010

Grand cafe in nieuwe Agnes toch nog mogelijk

VOORHOUT – De bewoners van Herenstaete vierden zaterdag 3 juli hun gezamenlijke verbondenheid met een buurtbarbecue. Het regenachtige weer werkte niet mee, maar dankzij Stek mochten de bewoners gebruik maken van de gigantische ruimte waar – nog altijd – een grand cafe gepland, maar niet gerealiseerd is.

Paul Jochemsz, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van Herenstaete, laat tussen twee barbecuehappen door weten: “Voor deze eerste grote activiteit hebben zich 90 mensen ingeschreven. Dit was dus een succes, maar we zijn het er allemaal over eens dat we het grand cafe enorm missen.” Is het grand cafe dan helemaal van de baan? Nog niet, informeert Jochemsz: “Anton Kuckartz van Stichting Welzijn Teylingen heeft het initiatief genomen om te praten over de realisatie van het grand cafe. Dat gebeurt op 13 juli. We denken in dat kader aan het inzetten van vrijwilligers bij de exploitatie van het grand cafe, want het lijkt me uitgesloten dat een echte uitbater dit ondernemersrisico wil nemen.”