Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juli 2010

Rondleiding donateurs door Boerhaavetuin en -huis

VOORHOUT – Voor de eerste keer werden de donateurs van de Boerhaavetuin in het zonnetje gezet. Zaterdag 3 juli kwamen 45 van de 170 donateurs opdagen om in het huis en de tuin van de beroemde Herman Boerhaave een schat aan informatie te horen.

In de normaliter voor het publiek niet toegankelijke Gemeentekamer gaf Jos Warmenhoven informatie over de tijdens de renovatie van 1984 in de beerput gevonden scherven. Nadat de belangstellenden door onder meer Arie Dwarswaard onder de lindenberceau begeleidt werden, liet Jan Hordijk de donateurs de rust ervaren in het Domineesbos bij het borstbeeld van Herman Boerhaave. Iedereen was dik tevreden over de dag zelf, dus Paul Jochemsz liet weten dat volgend jaar opnieuw een donateursdag wordt georganiseerd. Dan hoopt en rekent de organisatie op een nog hogere opkomst.