Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juli 2010

Plannen voor grand café in nieuwe Agnes

VOORHOUT – Het nog altijd niet gerealiseerde grand café in de nieuwe Agnes behoort toch nog tot de mogelijkheden. Anton Kuckartz, directeur van de Stichting Welzijn Teylingen, kwam op het idee om zo’n grand café grotendeels te laten runnen door onbetaald personeel. Dinsdag 13 juli overlegt hij met vertegenwoordigers van ActiVite, Stek, de gemeente en de bewonersvereniging HerenStaete over de kans dat het grand café toch nog gerealiseerd kan worden.

Al jaren bestaan de plannen om een grand café in de nieuwe Agnes, het Herenstaete-project, te realiseren. Tot nu toe kon er geen enkele uitbater gevonden worden, die het financieel verantwoord vond om in het centrum van Voorhout zo’n vrije tijdsgelegenheid te realiseren. Kuckartz kwam op het idee nadat hij keek op de website www.restovanharte.nl, zo laat hij weten. “Iets dergelijks zou ik ook het grand café in de nieuwe Agnes willen doen. Een restaurant dat door vrijwilligers gedraaid wordt, maar ook met behulp van re-integratieprojecten. De organisatie Van Harte heeft wel interesse, maar zou pas volgend jaar iets kunnen opzetten. Het lijkt me beter om het ijzer te smeden wanneer het heet is en dat we de neuzen dezelfde kant op krijgen.”

De realisatie van het grand café staat en valt natuurlijk ook bij de aanwezigheid van een goede financiering: “Dat geld moeten we vinden; er moeten organisaties zijn die de financiën willen opbrengen. Ook moet je de continuïteit van het grand café heel goed kunnen garanderen. Daardoor moet je het grootser aanpakken. Dus niet alleen een paar vrijwilligers inzetten, maar bijvoorbeeld ook gebruik maken van een continue opererende maatschappelijke stage. Samen met de Stichting Raamwerk is het ook goed te kijken naar de inzet van verstandelijk gehandicapten.” Kuckartz is even stil en besluit: “Ik hoop dat het wat wordt, al houd ik momenteel nog een slag om de arm.”

1 Comments:

At 12:04 p.m., Blogger Unknown said...

Ik denk dat in het artikel de website http://www.restovanharte.nl/ wordt bedoeld.

 

Een reactie posten

<< Home