Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juli 2010

Vijftien mille voor bushaltes

LISSE – Twee bushaltes aanleggen zodat circa vijf mensen een aantal jaren dichterbij hun woning nabij de Delfweg op bus 57 kunnen opstappen. Om dit te bereiken heeft het college van burgemeester en wethouders 15.000 euro gereserveerd om twee bushaltes aan de Delfweg aan te leggen. De mensen die hier gebruik van zullen maken zijn inwoners van Halfweg. Volgens onderzoek van Connexxion gaat het hierbij om maximaal vijf personen per dag, maar het college gaf dinsdag 22 juni aan dat het zou gaan om ‘vijf tot tien mensen per dag’.

Het gaat om de busroute tussen Nieuw Vennep via Lisse naar Leiden en weer terug. De bushaltes kunnen maar voor korte tijd gebruikt worden; twee tot maximaal vijf jaar. Deze periode is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden bij het NS-station in Hillegom. Als deze werkzaamheden afgerond zijn, wordt waarschijnlijk een busroute via de Zilk geopend. De buslijn langs Halfweg komt dan hoogstwaarschijnlijk te vervallen en dus ook de twee bushaltes.