Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2010

Meer vliegtuiglawaai

STREEK – De Kaagbaan wordt de komende jaren vaker gebruikt voor vliegtuigstarts en –landingen. Dit is het gevolg van een overeenkomst die de luchthaven Schiphol, de luchtvaartsector, het Rijk, de lagere overheden en de omwonenden gesloten hebben. Schiphol mag in de periode tot 2020 doorgroeien naar 510.000 vluchten: dat zijn 30.000 vluchten meer dan nu.
Doelstelling bij dit nieuwe systeem is dat Schiphol met name start- en landingsbanen gebruikt, die de minste overlast veroorzaken. Aangezien in de loop der jaren veel meer mensen in de regio Amsterdam-Haarlem geklaagd hebben en veel minder mensen uit de Bollenstreek, zal de Kaagbaan veel vaker gebruikt worden. Ook de mensen die in de aanvliegroute van de Polderbaan wonen kunnen hun borst nat maken. Vanaf 1 november start een twee jaar durende proef om te kijken of dit nieuwe systeem goed werkt.