Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2010

“Lintje is een stukje erkenning voor mezelf”

NOORDWIJK – Tijdens de festiviteiten kreeg een van de meest fervente vrijwilligers van SJC, Aat Wortman, de versierselen opgespeld die horen bij een Lid in de Orde van Oranje Nassau. De gelukkige ontvanger was sprakeloos en dolblij met de erkenning voor alle activiteiten die hij voor de club deed, waaronder: velden keuren, scheidsrechters regelen en beoordelen, materiaalverzorging en het mede organiseren van het jaarlijkse 4 tegen 4 toernooi, waaraan 1.200 schoolkinderen deelnemen. “Ze hadden geluk dat Feyenoord uit speelde.”

Door Joep Derksen

De geboren Noordwijker (64) is al sinds zijn 12de lid van SJC, maar houdt zijn ogen niet gesloten voor andere clubs. “Ik heb een goede binding met Foreholte en V.V. Noordwijk. Als rapporteur van de KNVB beoordeel ik scheidsrechters en ik kom dan ook bij deze verenigingen. Ik ben en blijf SJC’er, maar kom ook graag bij Noordwijk, al hoeft een fusie van mij niet te gebeuren.”

Op voetbalgebied bereikte Wortman het 3e elftal, waar hij twee wedstrijden mee mocht spelen. Echter, op zijn 21ste werd zijn enkel door een tegenstander verbrijzeld, waarna Wortman nooit de tijd nam om deze enkel te laten genezen. Dat brak hem jaren later op, want na constante zeurende pijnen en een niet gelukte behandeling, loopt hij tegenwoordig met een stok. Het vrijwilligerswerk doet hij met veel plezier, zoals het 4 tegen 4 toernooi, dat hij al 24 jaar mede-organiseert: “Ik vind het fijn om dit voor de kinderen te doen en met hen bezig te zijn.”

Benul

Voorafgaand aan het moment dat burgemeester Harry Groen de SJC-vrijwilliger naar voren riep, had Wortman geen flauw idee dat hij geridderd zou worden. “Ik was zondagmiddag totaal van m’n stuk. Normaal kan ik met de mensen geweldig ouwehoeren, maar op dat moment was ik helemaal ontdaan.” Zijn vrouw was al maandenlang op de hoogte van het feit dat Wortman geridderd zou worden, maar zij hield haar mond al die tijd stijf gesloten. De gedecoreerde lacht: “Ze hadden geluk dat Feyenoord uit speelde, anders had ik de thuiswedstrijd zeker bezocht. Uiteindelijk gaat mijn liefde voor Feyenoord boven die van SJC.”
Na Wortman’s riddering werd hij door verscheidene mensen betiteld als “Mister SJC”. Dat is teveel eer, zo oordeelt hijzelf. “Ik kijk ervan op dat mensen mij zo noemen. De enige Mister SJC was wijlen Jan van den Berg en hij moet dat ook blijven. Wel beschouw ik het lintje als een stukje erkenning voor mezelf.”