Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2010

Informatieavond over vliegtuiglawaai

STREEK – Een informatieavond over het Schipholdossier wordt voor de raadsleden in de regio georganiseerd op woensdag 13 oktober. Hans Alders, voorzitter van de Alderstafel die zich gebogen heeft over de vraag hoe Schiphol verder kan groeien, zal die avond de laatste besluiten van de Alderstafel toelichten en verdedigen. De informatieavond wordt georganiseerd voor alle gemeenten die vallen onder het cluster zuidwest en zuid van de Cros. Lisse-wethouder Bas Brekelmans (VVD) kwam donderdag 30 september met dit bericht.

Hij liet weten: ‘Ik had al tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur toegezegd een informatieavond over het Schipholdossier te organiseren. Daarbij gaf ik ook aan me in te zetten om Hans Alders in eigen persoon naar onze regio te halen.’ Het raadspresidium pikte dit initiatief van de wethouder op en stelde een datum vast voor deze bijeenkomst: 3 november. Brekelmans was hierover verrast, zo liet hij weten.
Vorige week kreeg Brekelmans bericht van Alders dat hij aanwezig wil zijn bij een informatieavond, maar dat de enige mogelijk beschikbare datum woensdag 13 oktober kan zijn. Gedeputeerde Veldhuijsen van de Provincie Zuid-Holland zal dan ook aanwezig zijn. Brekelmans: ‘Niet alleen Lisse is geïnteresseerd in een presentatie. Alle gemeenten uit cluster zuid west en zuid van de Cros willen graag worden bijgepraat. We hebben afgesproken om een gezamenlijke infoavond te houden, dus voor alle geïnteresseerde raadsleden van onze regio. Komende week gaan we na in welke gemeente we de presentatie zullen houden.’ Nadere informatie hierover wordt binnenkort bekend gemaakt.