Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2010

Wmo onaangetast

NOORDWIJK – De Wmo-budgetten worden niet verlaagd. Dit heuglijke nieuws kon wethouder Van Ast woensdag 29 melden tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij beantwoordde een vraag van gemeenteraadslid De Ridder (CDA).

De Ridder vroeg: ‘Landelijk wordt door het rijk gekort op de Wmo. Dit is mede veroorzaakt doordat de gemeenten in Nederland 200 miljoen euro die bestemd was voor de Wmo niet is besteed. Het rijk wil dit bedrag op de gemeenten korten.Welke consequenties heeft dit voor Noordwijk? Als wij een bedrag op de Wmo moeten aanvullen, gaan wij dan ook korten op die Wmo?
Van Ast liet weten dat de gemeenteraad zich hier geen zorgen over hoefde te maken: ‘In 2009 hielden we al geld over voor de Wmo, omdat er vrij royaal geïndiceerd werd. In de Meicirculaire van de overheid stond al dat Noordwijk 2,1 miljoen euro ontvangt in plaats van 2,5 miljoen euro. De inkomsten gaan dus met vier ton omlaag. De gemeente Noordwijk gaat de Wmo-budgetten echter niet verlagen. We gebruiken indien nodig de gelden uit de algemene reserve.’