Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2010

Minder bezuinigingen

STREEK – Het zuur van het beleid van de nieuwe regering VVD – CDA, met gedoogsteun van de PVV, blijkt voor de gemeenten minder zwaar te vallen, dan voorheen gevreesd. Veel gemeenten gaan bij de berekeningen van hun financiën voor de periode 2011 – 2014 ervan uit dat de toekomstige regering 1,8 miljard wil bezuinigen op de gemeentelijke uitkeringen. Op dit bedrag wordt de jaarlijkse begroting, en de daarvoor noodzakelijke gemeentelijke bezuinigingen, vastgesteld.

Lisse-wethouder Bas Brekelmans (VVD) heeft het regeerakkoord doorgelezen en komt tot de conclusie dat het rijk ‘slechts’ 1,4 miljard wil bezuinigen. Hierdoor hoeven de gemeenten minder bezuinigingen door te rekenen naar hun inwoners. Brekelmans: 1,4 miljard euro structureel minder bezuinigen dan 1,8 miljard lijkt mij goed nieuws. Het is althans minder slecht dan we vreesden, al heb ik dit nog niet gechecked met de financiële experts.’