Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 oktober 2010

Voorhout afvalputje van Bollenstreek

TEYLINGEN – De milieustraat in Sassenheim gaat bij wijze van proef twee maanden dicht. Deze maatregel, die rond de jaarwisseling zal plaatsvinden, neemt de gemeente om uit te zoeken wat de gevolgen zijn van een permanente sluiting. Wethouder Leo van der Zon (VVD) liet dinsdag 28 september weten: “We kunnen blijven praten over de sluiting, maar het wordt tijd om een daad te stellen.”

Van der Zon legde uit: “We willen kijken hoe tijdens de sluiting van de Sassenheimse milieustraat de verkeersstromen lopen. De proef kan opleveren dat het wegbrengen van het vuil naar Voorhout prima verloopt, maar ook kan het zijn dat extra ruimte benodigd is.” De wethouder dacht een stapje verder: “Ook overwegen we om het VAB-terrein te gebruiken als locatie voor een milieustraat. Dan zouden andere gemeenten ook van die milieustraat gebruik kunnen maken. Dit levert extra geld op voor onze diensten, al is dat niet de hoofdzaak waarom we deze maatregel overwegen. De NS heeft het terrein van het overslagstation al eens aan ons te koop aangeboden. De gemeente kan dit zelf op zich nemen, of dit in VAB-verband (met andere gemeenten samen) doen.”