Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2010

Aanrijding op Gooweg

NOORDWIJKERHOUT – Door een frontale botsing op de Gooweg kwam een automobilist met een hersenschudding in het ziekenhuis te liggen. Zaterdag 5 november, net na het middaguur, trok een Connexxion-bus op vanaf de bushalte. Binnen de kern heeft op dat moment een bus altijd voorrang, maar buiten de kern geldt deze regel niet.

De buschauffeur verleende geen voorrang aan een automobilist in een donkerblauwe Mazda. Om een aanrijding met de bus te voorkomen week deze chauffeur uit op de andere rijweg, maar kwam hierbij in frontale botsing met een grijze Mercedes, bestuurd door een 24-jarige man uit Voorschoten. De Voorschotenaar is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek afgezien van enige spierpijn geen verder letsel te hebben. Met de Mazdarijder was het minder goed gesteld; hij had onder meer een hersenschudding.

De politie heeft de buschauffeur als verdachte meegenomen naar het politiebureau en gehoord. Een proces-verbaal is opgemaakt. De acht passagiers in de bus dienden hun reis met vervangend vervoer voort te zetten.