Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2010

Gemeente betaalt wachtgeldverplichtingen

LISSE – Stichting VluchtelingenWerk heeft terecht haar subsidie van 57.000 euro over het jaar 2009 ontvangen. Voor de jaren 2010 tot en met 2013 mag deze organisatie ook rekenen op een vergoeding voor de wachtgeldverplichtingen. Hierbij gaat het om een bedrag van maximaal 23.490 euro. De Stichting VluchtelingenWerk spant zich wel in om deze wachtgeldverplichting zo laag mogelijk te houden.
Een gemeentelijk woordvoerder laat weten: ‘Die wachtgeldverplichting gaat niet over de vluchtelingen, maar over ex-werknemers van VluchtelingenWerk. In 2007 is de Wet veranderd (Wet Nieuwkomers) en voor bepaalde mensen was er toen geen werk meer bij VluchtelingenWerk. De wachtgeldverplichting heeft hiermee te maken; die mensen krijgen de een wachtgeldregeling.’