Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2010

Twijfels over noodzaak Rooversbroekpolder als glaslocatie

LISSE – De plannen om een deel van de Rooversbroekpolder in te richten als sportterrein zijn nog lang niet concreet. Deze mededeling deed wethouder Bas Brekelmans (VVD) tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur (R&I) op donderdag 11 november. Hij reageerde hiermee op een vraag van fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie).

Deze voorman wilde meer informatie weten over het nieuws dat hij gelezen had over het oprichten van een sportterrein op een deel van de Rooversbroekpolder. De wethouder reageerde direct: ‘Wat gaat vertrouwelijk nieuws snel! Dat zijn ideeën die op dit moment worden besproken. In het kader van de Greenportplannen zit er in de Rooversbroekpolder al tientallen jaren een glasbestemming. Dat leidt een zieltogend bestaan en het vlot niet al te erg. Momenteel vinden wij dat het glas moet blijven en worden en dat wil Flora Holland ook graag. Maar ik ben toch naar alternatieven gaan kijken, voor a\s het nog 25 jaar moet duren voordat er wat gebeurt. Het gebied verrommelt namelijk wel en het is niet het fraaiste stukje van het dorp. We hebben bouwwensen; er zouden onderdelen uit het dorp naar die locatie kunnen verhuizen. De vraag is of we wel al dat glas daar in die polder willen hebben? Een groot glasgebied lukt al 25 jaar niet.’
Brekelmans vervolgde: ‘De Stichting Greenport Bollenstreek heeft het heel groot opgepakt en meteen een alternatief aangegeven, maar zover zijn we nog niet. Zij zijn op het voorbereidende werk ingesprongen. Snijbloemenglas is voor Lisse toch wel bijzonder en het komt maar niet van de grond. Ik heb me verbaasd dat we indertijd zo gemakkelijk dit gebied voor snijbloemenglas hebben aangemerkt. Als je de hele Rooversbroekpolder, zo’n 40 hectare, van glas maakt, geeft dat heel veel lichtoverlast.’ Dit onderwerp komt de komende jaren ongetwijfeld terug op de politieke agenda.