Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2010

Gratis koffie bij buurtplatform

LISSE – De ‘mondige burger’ wordt steeds lastiger voor de overheid. Daar leek het in ieder geval wel op tijdens het buurtplatform dat voor de wijken De Blinkerd en Meerzicht werd georganiseerd op dinsdag 9 november. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) en de ambtenaren Ilse Dirven en Monique van der Weijden (buurtregisseur) mochten nog zulke positieve verhalen houden, scepsis en klachten van de toehoorders waren hun deel.

Tijdens een bijeenkomst enkele maanden eerder mochten de bewoners met rode en groene stickers aangeven wat ze niet en wel goed vonden in hun wijk. Het ging dan om zaken als verkeersveiligheid (on)voldoende speelvoorzieningen, hondenpoep en loszittende stoeptegels. De gemeente zou met name de rode stickers goed bekijken en uiteindelijk maatregelen nemen zodat de wijk leefbaarder wordt. Van der Weijden begon de avond echter met een slecht nieuwsbericht: ‘De minder leuke stukken zouden door de gemeente worden opgepakt, maar dat is achtergebleven omdat het buurtgericht werken voor ons ook nieuw is.’ Wel liet ze weten dat het onkruid in het Bloembinderspark wordt aangepakt en dat de snelheid van het vrachtverkeer in de Grevelingstraat wordt aangepakt, nadat die weg duurzaam veilig is ingericht. Dat kan echter nog een behoorlijke tijd duren.

Toehoorder Onderwater stond op en riep uit: ‘Bij mij in de straat zijn drie bomen dood gegaan en Stek doet er niets an! En ik heb al vier keer gebeld voor een lantaarnpaal die niet komt!’ Ook andere kritische opmerkingen werden geuit richting wethouder Van Zelst. De recent geplaatste social sofa staat pal achter een glasbak, zodat niemand van die kunstbank kan genieten. De verkeerslichten op het kruispunt Gladiolenstraat-Hyacinthenstraat zijn voetgangersonvriendelijk. Van Zelst gaf aan dat dit veranderd zal worden; ‘Als voetgangers oversteken, moeten auto’s niet mogen rijden.’
De bewoners hadden eerder tips gegeven om hun wijk te verbeteren, onder meer door het verbreden van de Broekweg, extra maatregelen tegen bladluizen, het verlagen van drempels en het aanleggen van een uitlaatstrook voor honden in het plantsoen aan de Gasstraat. Helaas; de gemeente gaat hier niets mee doen, zo liet Van der Weijden weten. De reden: het geld oftewel het gebrek hieraan. Dirven liet ook nog weten dat, zo vond zij, de pers alleen maar onwaarheden verspreidde over de ontwikkelingen van de Sportlaan. Aan het eind van de avond had toehoorster Obdam haar mening klaar: ‘De ene leugen wordt hier op de ander gestapeld! Ik word niets wijzer van deze avond.’ Het echtpaar Bronsgeest was positiever: ‘We wonen hier pas een maand en hebben nog nooit zo’n bijeenkomst meegemaakt. De volgende keer gaan we weer, want het is hier lekker warm en de koffie is gratis.’