Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2010

7 miljoen euro als garantstelling

LISSE – De gemeente verstrekt de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) een garantstelling van 7 miljoen euro. Dit bedrag moet dienen als zekerheidsstelling van door de GOM aan te trekken leningen. Wel stelt Lisse als voorwaarde dat de andere vijf aangesloten gemeenten (Teylingen, Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom en Katwijk, red.) de garantstelling voor hun deel ook verstrekken. Dit maakte het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 30 november bekend.
Tevens moet een beroep op de garantstelling steeds in gelijke delen over alle garantstellingen worden verdeeld. De gemeenteraad kan haar wensen of bedenkingen tegen deze garantstelling inbrengen tijdens de vergadering van 16 december. Met de garantstelling voldoet Lisse aan de (financierings)opgave, zoals deze is vastgelegd in de Intergemeentelijke structuurvisie Greenport (ISG) en de Samenwerkingsovereenkomst (SOK). In totaal moeten de gemeenten zorgen voor een garantstelling van 42 miljoen euro om de ISG financieel mogelijk te maken. Het hiermee gepaard gaande risico wordt volgens een ambtelijk rapport beperkt door onder meer de waarde van de gronden die ermee worden gefinancierd.