Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2010

Extra prijzen om spoorwegleed te verzachten

VOORHOUT / NOORDWIJKERHOUT – Vanwege omrijdend verkeer is het afgelopen weekend weer veel extra CO2-uitstoot de lucht in gegaan. Het hele weekend waren de spoorwegovergangen van Noordwijkerhout en Voorhout afgesloten, hetgeen een lagere omzet voor de winkeliers betekende.

De vanwege maandenlang durende straatwerkzaamheden en –blokkades veelgeplaagde ondernemers aan de Herenstraat in Voorhout hebben samen met de gemeente Teylingen een actie opgezet om zaterdag 27 november alsnog zoveel mogelijk bezoekers naar het centrum te trekken. Het treinverkeer tussen Leiden en Haarlem lag volledig stil. Hierdoor waren de passagiers genoodzaakt te wachten op bussen die hen naar Haarlem danwel Leiden zou brengen. Het was met de kou geen aangename ervaring, zo oordeelden de spoorwegwerkzaamhedenslachtoffers. De extra reistijd liep hierdoor op tot ruim een half uur.

Terwijl twee zwarte pieten op en nabij de spoorwegovergang pepernoten uitdelen aan de te voet of op de fiets passerende kinderen, informeert ondernemer Jos Hoek over de stand van zaken. Hoek: ‘De TOV heeft samen met de gemeente een actie georganiseerd die alleen op zaterdag van kracht was. Bij besteding van vijf euro bij een TOV-winkelier konden de klanten meedingen naar een vijftal prijzen.’ Het ging om een I-Pad ter waarde van 700 euro, een dames- of herenfiets (600 euro), LG flatscreen (500 euro), Seiko dames- of herenhorloge (200 euro) en een spellenspeelgoedpakket (175 euro).

Hoek: ‘Deze actie gold echt alleen maar op zaterdag. Elk huishouden mocht maar één formulier invullen en alleen op die dag. Bij wijze van zeer hoge uitzondering is ProRail overstag gegaan, zodat het spoor op zaterdag tot 17:00 uur open was. Die openstelling gold alleen voor fietsers en voetgangers.’ De rest van het weekend was het Voorhoutse spoor weer voor alle verkeer gesloten. De spoorwegovergang bij Noordwijkerhout bleef van vrijdagavond tot maandagochtend onoverkomelijk voor alle verkeer.