Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2010

Jubileumontbijt voor Welzijn Teylingen

TEYLINGEN – Met een jubileumontbijt en enkele optredens van Cultuur Verheft vierde Welzijn Teylingen op donderdag 25 november haar 25-jarig bestaan. Dit feestelijke moment was feitelijk ook een keerpunt in het bestaan van Welzijn Teylingen. Voorheen richtte de organisatie zich enkel op de ouderen, maar de activiteiten van Welzijn Teylingen beslaan het komende kwart eeuw de doelgroepen uit alle geledingen van de maatschappij.

Karin Eijk is voorzitter van Welzijn Teylingen en tijdens haar speech toonde ze de nieuwe mascotte; een kikker. ‘Deze kikker heeft oren om goed te luisteren, ogen op steeltjes en een mond om te kwaken, wanneer er zaken aan de hand zijn.’ Ze blikte voor een volle zaal in ’t Onderdak terug op de afgelopen periode. ‘Het begon eigenlijk in 1976 met de oprichting van het Platform Bejaardenwerk, maar formeel bestaat onze organisatie sinds 4 november 1985, de dag dat de Stichting Welzijn Ouderen Warmond – Sassenheim werd opgericht.’

Eijk vervolgde: ‘We leven in turbulente tijden en het welzijnswerk is volop in beweging. De bezuinigingen doen een groter beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de mensen en groepen van jonge tot oudere mensen hebben ondersteuning nodig. Zij kunnen niet of tijdelijk niet voor zichzelf zorgen en wij willen hen ondersteunen. Dit doen we onder meer door informatie en advies, ondersteuning van de mantelzorgers, maar ook via het vrijwilligersservicepunt. Het is mijn wens dat we de creativiteit houden om voor de bezuinigingen oplossingen te vinden. De komende jaren gaan we wellicht bepaalde taken afstoten en nieuwe zaken oppakken. Hieronder valt bijvoorbeeld het wijkgericht werken dat wellicht vanaf 2013 door de gemeente aan ons overgedragen wordt.
Wethouder Karin Lambrechts (VVD) deelde in de feestvreugde van de dag en ze bood Welzijn Teylingen een liefdesgedicht van K. Schippers aan. Ze onderstreepte het belang van Welzijn Teylingen: ‘Deze organisatie heeft haar functie meer dan bewezen. Meestal ben je als vrijwilliger actief voor de eigen (sport)vereniging. Maar deze mensen doen het voor de anderen. Als gemeente zien we voor Welzijn Teylingen in de toekomst meer taken weggelegd. Ook zetten we in op het verhuizen van Welzijn Teylingen naar het te realiseren gebouw Sassembourg in Sassenheim.’