Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2011

Noodkreet zet wethouder aan tot actie

KATWIJK – Een noodkreet van jongerensociëteit De Boemerang zorgde voor een heftige discussie in de vergadering van de commissie Welzijn. Deze jongerensociëteit werd onlangs geconfronteerd met het feit dat zij 4.000 euro minder aan subsidie ontvangen en stuurde een email om hierover bezwaar te maken. Wethouder Daan Binnendijk zegde de commissieleden toe om met het bestuur van De Boemerang in gesprek te gaan.
De gemeente combineert voortaan subsidies met prestaties. Hierdoor kan de ene jongerensociëteit meer subsidie ontvangen en de ander moet het met minder doen. Commissielid Gerard Bol (Gemeentebelangen) kaartte de email van De Boemerang aan, waarin wordt aangegeven dat het subsidiebedrag voor 2011 met 4.000 euro lager ligt dan het jaar ervoor. Wethouder Daan Binnendijk liet weten dat het besluit om de subsidie te verlagen al vorig jaar genomen is en dat er geen gebruik is gemaakt van een mogelijkheid om bezwaar te maken. Hij suggereerde: “Wellicht is de Boemerang minder vaak open dan vorig jaar; dan komt er automatisch minder geld bij. Bij sommige instellingen is sprake van een terugloop van bezoekers. Als er bij de Boemerang echt een fout is gemaakt, zullen we dat corrigeren. Ik ga er echter van uit dat er qua subsidieverzoek minder prestaties zijn ingediend en dat er navenant gesubsidieerd is. Ik maak een afspraak met De Boemerang om met hen te praten over hoe we tot dit subsidiebedrag zijn gekomen.”