Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2011

“Eerst compenseren en dan pas aanleggen”

SASSENHEIM – De komst van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) naar de Roodemolenpolder lijkt onvermijdelijk. Momenteel bespreken de gemeente Teylingen en RKVV Teylingen de mogelijkheid om één voetbalveld ter beschikking te stellen aan STV. De gemeente hoopt zelfs al in de zomer van dit jaar te kunnen beginnen met de aanleg van een nieuwe tennisbaan, maar dat is wat te optimistisch, laat Albert Vink, secretaris van de RKVV Teylingen weten.

Over het plan om STV op het derde voetbalveld van RKVV Teylingen onder te brengen, laat Vink weten: “We moeten kijken naar zowel de kwaliteit als de kwantiteit; niet alleen waar het gaat om het aantal voetbalvelden, maar ook met betrekking tot de parkeerproblematiek en de ontsluiting van de nieuw te bouwen woonwijk achter het hospice.”

Al enkele maanden lopen de onderhandelingen over het verplaatsen van de STV naar het derde voetbalveld. Een van de voorstellen is om van één trainingsveld van het naastgelegen Ter Leede een volwaardig wedstrijdveld te maken. Hierdoor vermindert wel de trainingscapaciteit, maar dat probleem zou kunnen worden opgelost door de aanleg van een of twee kunstgrasvelden op de locatie van de huidige trainingsvelden. Hiervoor moet wel de naastgelegen sloot iets omgelegd worden: toestemming is dan noodzakelijk van zowel de provincie Zuid-Holland als de boer die eigenaar is van het naastgelegen perceel.

Vink is duidelijk: “De gemeente had het idee om aanstaande zomer al te beginnen met de aanleg van het tennisveld. Maar dat gaat niet lukken: eerst compenseren en dan pas het STV-veld aanleggen, is ons standpunt. Dat kan op z’n vroegst pas volgend jaar zomer.” Met de huidige acht velden hebben de beide voetbalverenigingen nog maar net genoeg capaciteit om aan de huidige vraag te kunnen voldoen. Mogelijk komt er in de komende jaren een toestroom van leden van onder meer voetbalvereniging GWS. De velden van deze club liggen op een locatie waar de nieuwe entree van AKZO gepland is en het is onzeker of GWS op of vlak naast die locatie kan blijven. Vink: “Ook denken we aan toestroom van extra jeugd als er nog meer gebouwd wordt en er meer gezinnen naar Teylingen komen. Foreholte zit helemaal aan zijn grenzen.”