Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2011

Komst Floralistheater afhankelijk van woningbouw

LISSE – Wordt de komst van het Floralistheater bedreigd als de bouw van de woningen voor het CNB-project wordt uitgesteld? Deze vraag stelde commissielid Jaap Schuijt (CDA) tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 10 februari.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) gaf aan dat het een ‘lastig vraagstuk’ is: ‘In dat geval kost het Floralistheater een hoop geld, omdat een deel van de kosten van het theater uit de woningen wordt betaald. Het is een politieke vraag: douwen we door met het theater, terwijl de opbrengsten wat later komen of zeggen we dat we niet met het theater beginnen voordat we het geld hebben?’

Brekelmans gaf zelf het antwoord op deze vraag: ‘We zijn dan afhankelijk van de verkoop van de woningen. Het is wel zaak dat Proper Stok hier in mee gaat. Als we onvoldoende medewerking krijgen, vinden wij dat niet leuk. We willen wel zien dat we er samen uitkomen; het is belangrijk dat die betalingen op tijd komen. Een ontwikkelaar wil ontsnappingsmogelijkheden inbouwen en wij willen dat niet.’ Momenteel onderhandelt de gemeente nog met Proper Stok over dit soort details.