Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2011

Mogelijk uitstel Woonzicht

LISSE – Uitstel dreigt voor de invoering van de nieuwe vorm van Woonzicht. Deze mededeling deed wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken op dinsdag 8 februari. Hij beantwoordde een vraag van fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) over de laatste stand van zaken.

Van Zelst informeerde: ‘Op 4 maart is er een bijeenkomst waar de uitgangspunten van de woningcorporaties worden neergelegd. Vervolgens wordt bekeken hoe het portefeuillehoudersoverleg dit naar de gemeenteraden terugkoppelt, waarna een nota van uitgangspunten zo snel mogelijk volgt. Het streven voor invoering van de nieuwe vorm van Woonzicht is nog steeds 2012, maar ik twijfel eraan of dat gaat lukken. Er zijn een hele reeks aan problemen en discussiepunten.’ Zo zijn er de huurdersbelangenvereniging en de gemeenten, die ieder hun eigen visie en wensen hebben. ‘Het hangt ervan af waar de concessies worden bereikt.’