Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2011

Meer aansluiten voor langere groentijden

LISSE – Goede automobilisten weten het al, maar afgelopen week werd het nog eens bevestigd door wethouder Ad van Zelst. Om ervoor te zorgen dat een stoplicht langer op groen blijft staan, moeten de automobilisten geen gaten te laten vallen en méér aan te sluiten. Dit liet Van Zelst weten in een antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Cor van Dijk (D66) aangaande de verkeerslichtinstallatie bij de brug Kanaalstraat / Lisserbroek.

Deze verkeerslichtinstallatie valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Haarlemmermeer. Op verzoek van de gemeente Lisse gaat een Haarlemmermeerse ambtenaar kijken of de doorstroom nog meer verbeterd kan worden. Van Zelst: ‘De werking van de verkeerslichten wordt bepaald door het aanbod van verkeer. Dit houdt in dat wanneer een automobilist een gat laat vallen, het licht direct op rood gaat omdat er geen aanbod is. Automobilisten dienen méér aan te sluiten. De tijd dat het stoplicht op rood staat is 100 seconden en dat is minimaal.’