Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2011

Bezorgdheid om snelheid

LISSE – Uit snelheidscontroles blijkt dat bijna 10% van de voertuigen zich schuldig maakt aan het overschrijden van de maximumsnelheid op de Laan van Rijckevoorsel. Dat was voor fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) donderdag 10 maart tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur aanleiding om vragen te stellen aan het college.

Nieuwenhuis vond het een hoog percentage en wilde weten of de politie hier blijft controleren. En als dat niet zo is, of de gemeente met het nemen van verkeerstechnische maatregelen de weg zo kan inrichten dat de motorrijders en automobilisten simpelweg niet harder kunnen rijden dan de toegestane snelheid.

Burgemeester Corrie Langelaar liet echter weten dat 10% aan verkeersovertredingen ‘eigenlijk niet zo hoog is. Daar zitten ook overtredingen bij die net twee of drie kilometer boven de grens liggen. Daarmee bagatelliseer ik het niet, maar de politie vindt het niet een enorm hoog percentage. Ik vind het wel 10% te veel. Overigens bleek dat de meeste bekeuringen uitgedeeld werden aan de mensen die zelf in deze straten wonen.’ Wat betreft de verkeerstechnische maatregelen, informeerde Langelaar: ‘Het is een 50 km weg die zeer recent is aangepast en ook zodanig is ingericht. Op dit moment is er geen enkele aanleiding om daar wijzigingen in aan te brengen.’