Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2011

Hand opsteken is lastig

LISSE – Het ‘live’ vergaderen door de politici tijdens commissie- en raadsvergaderingen blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Daarom heeft de raadsgriffier Ben Blonk woensdag 9 maart een email gestuurd met aandachtspunten ‘ter lering en vermaak’.

Blonk schreef onder meer: ‘Voor de commissievergaderingen is afgesproken dat degene die het woord wenst, haar of zijn hand opsteekt. Zodra hij of zij het woord krijgt, kan de microfoon aangezet worden. Dit om te voorkomen dat er op de website een onrustig beeld ontstaat. De camera’s reageren immers op het aanzetten van de microfoons. Degene die gesproken heeft moet zijn microfoon uitzetten. Dit wordt nogal eens vergeten! Dat betekent dat de camera op een gegeven moment bij u terugkeert, in plaats van bij de voorzitter.’

De raadsgriffier vervolgt: ‘De vergadering verloopt via de voorzitter. Zodra hij u de gelegenheid biedt en uw naam noemt, kunt u de microfoon aanzetten. Het debat vindt in de gemeenteraad plaats en niet in de commissie. De voorzitter vat na elk agendapunt kort samen wat er is besproken en welke afspraken worden gemaakt. Het toelaten van externen in de commissievergadering vergt extra aandacht van de voorzitter en de portefeuillehouder. Een discussie tussen een commissielid en een externe is namelijk niet wenselijk.’ En nu maar afwachten of de kijkcijfers op www.lisse.nl omhoog schieten!