Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 maart 2011

Nieuw record voor gemeenteraad

LISSE – Het leven van een gemeenteraadslid gaat niet over rozen. Naast de dagelijkse werkzaamheden en de zorg voor het gezin moet ook nog eens een aantal avonden per week vergaderingen bijgewoond worden. Daar krijg je dan wel een paar honderd euro per maand voor betaald, maar gemakkelijk is het niet altijd.

En als dan de gelegenheid komt om een regionaal record te vestigen, dan doe je daar dan je uiterste best voor. Voorzitter Corrie Langelaar toonde een sterk staaltje van daadkracht door de gemeenteraadsvergadering van donderdag 17 februari er binnen 11 minuten door heen te jassen. Alles zat de raadsleden mee, want er waren geen tijdverslindende insprekers die hun zegje wilden doen en de vijf hamerstukken konden ook binnen een halve minuut afgehandeld worden. Het enige bespreekstuk op de agenda, de vaststelling van het Bestemmingsplan Trompenburg, leek nog een sta-in-de-weg te zijn voor het verbreken van het record van de Teylingse gemeenteraad (24 minuten), maar gelukkig voor de voorzitter kon dit worden ‘gepromoveerd’ naar hamerstuk.

Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) kreeg nog de gelegenheid om een stemverklaring af te leggen over het bestemmingsplan Trompenburg, maar nog voordat hij aan het eind van zijn twee minuten durende betoog was, werd hij door de voorzitter gemaand snel af te ronden. Bij de laatste hamerklap die de gemeenteraadsvergadering afsloot, stelde Langelaar met een grote glimlach: ‘Dames en heren, we hebben een regionaal record van de kortste vergadering.’ Lisse mag trots zijn op haar politici, maar of dit nou een staaltje van daadkracht is mag iedere lezer voor zichzelf bepalen. Overigens hebben de politici nog een nieuw doel om na te streven: het landelijke record van kortste raadsvergadering ooit staat op naam van de gemeente Opsterland: daar duurde een bijeenkomst ooit slechts zes minuten. Misschien kan het vestigen van een landelijk record alsnog onderdeel worden van het coalitieprogramma?