Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2011

Ruigrok haalt steekwagen uit de gang

LISSE – De grote bergen aan papieren stukken die de politici iedere maand voorafgaand aan de vergadering van de commissie Regionale Zaken (RZ) moeten doornemen, bezorgt hen haast nachtmerries. Daarom is tijdens de vergadering van het raadspresidium op maandag 28 februari besloten hier iets aan te doen.

Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) nam het initiatief: ‘Als die grote bergen aan RZ-stukken door de brievenbus geduwd zijn, leg ik ze terzijde. Ik verzoek de griffie om voortaan enkel een voorblad te geven met de onderwerpen, met daarbij een goed onderbouwd ambtelijk advies.’ Verburg kreeg steun van de overige fracties. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) stelde: ‘Die dikke pakken papier hebben voor mij niet de prioriteit om door te lezen.’ Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) zei met een kwinkslag: ‘Dit is een goed plan. Ik haal de steekwagen uit mijn gang.’