Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 april 2011

De Gaapstokken moeten weg

LISSE – Carnavalsvereniging De Gaapstokken moeten hun gebouw ‘Het Trefpunt’ op 15 juli hebben verlaten. Na meer dan veertien jaar is er een einde gekomen aan een gebruikersovereenkomst tussen De Gaapstokken en de gemeente Lisse. De carnavalsvereniging moet plaats maken vanwege de bouwplannen voor het project Brede School aan de Oranjelaan. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) maakte dit nieuws op dinsdag 12 april bekend.

Er is echter nog altijd geen plaatsvervangend onderkomen gevonden voor De Gaapstokken, zo laat de wethouder desgevraagd weten. ‘Ze moeten er echt uit, want het is hard nodig in verband met de komst van de Brede School. Maandag 11 april heb ik met hen een gesprek gehad over een alternatieve locatie. We kijken hiervoor naar andere A-locaties, maar dat valt niet mee. Reflex is te klein en De Greef is op de zaterdagavond altijd bezet.’ Ook ’t Poelhuys is voor de carnavalsvereniging geen aantrekkelijke oplossing. De gemeente en De Gaapstokken overwegen nu enkele mogelijkheden en hebben een shortlist opgesteld. Welke gebouwen op deze shortlist staan, daarover licht de wethouder een puntje van de sluier op: ‘Dat kunnen plekken in de buurt van de jeu de boulesvereniging of FC Lisse zijn.’